„Как се поставя маншон на перална машина?“ С опит и майсторлък. :)

Ремонт на перални по домовете

маншон на пералня, ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, майстор, техник, перални, сервиз,
Смяна на маншон на пералня

„Как се поставя маншон на перална машина?“.

маншон на пералня, ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, майстор, техник, перални, сервиз,
Как се поставя маншон на пералня

Почти всеки ден намирам в сайта или блоговете, че е търсено разрешение на възникнал проблем с перална машина: „Как се поставя маншон на пералня?“. Няма да отговарям еднозначно на това запитване, само ще разкажа за неотдавнашен ремонт на перална, който бе провокиран именно от маншона.

Накратко представям предисторията – маншонът (гуменото уплътнение на люка на пералнята) на пералнята се набръчкал. Собственикът опитал да го оправя сам, защото му се сторило елементарна процедура, с която би могъл да се справи. В резултат на намесата на пишман майстора една пружина изскочила. Потърсил професионален майстор за ремонт на перални, попаднал на мои обяви и се беше контактнал с мен. Молбата беше за поправяне на стореното.

Отидох на място и заварих следната картинка – изваден маншон, но пералнята се оказа от старите перални машини – Lavamat, на които противотежестта е изцяло отпред, около отвора на барабана. Налагаше се пералнята да бъде разглобена, за да се постави на мястото маншона. Освен капака, който се изважда, трябваше да се демонтира и противотежестта. Дълъг и трудоемък процес, завършил щастливо за собственика на пералнята и с болки в гърба за майстора.

маншон на пералня, ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, майстор, техник, перални, сервиз,
Как се поставя маншон (гумено уплътнение) на пералня

Изводите може всеки да направи за себе си – дали си струва да се захващате с труд, от който не разбирате и „сервиз“, който би довел до по-големи поражения. Важното пък е, че повечето истории свършват щастливо, когато главният герой е техник, който владее тънкостите на занаята.

смяна на маншон, маншон на пералня, ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, майстор, техник, перални, сервиз,
Смяна на маншон на пералня

Инж. Станев извършва качествен сервиз на телевизори (CRT, LCD, LED, TFT), професионален ремонт на перални машини (блокирал люк, изгоряла блокировка на люка, повредена дренажна помпа, счупена ключалка, почистване на четки, смяна с нови при нужда, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи/маркучи, течове, проблеми с центрофуга, програматори и отстранява други повреди) като прилага адекватни компетентни решения за всеки конкретен случай.

блокирал люк, изгоряла блокировка на люка, повредена дренажна помпа, счупена ключалка, почистване на четки, смяна с нови при нужда, смяна на маншон или ремък, запушени филтри,помпи,маркучи, течове, проблеми с центрофуга, Борово, Манастирски ливади, София, Мотописта, Бъкстон, Бели брези
Сервиз за битова техника

Отстранява майсторски повреди при съдомиялни, сушилни, абсорбери, аспиратори, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника в София без почивен ден.

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ОПИТ, КОРЕКТНОСТ.

ТРЯБВА ВИ МАЙСТОР, ПОЛУЧАВАТЕ ИНЖЕНЕР.

Сервиз на по-дребна битова техника и електроника също се извършва.

ремонт на ютии, ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на прахосмукачки, ремонт на микровълнови, пералнята тече, майстор, сервиз, техник,ремонт на перални в Борово, Красно село, Манастирски ливади, Лозенец, Иван Вазов, Бели брези, Стрелбище
Ремонт на ютии,

По-дребните домакински уреди – прахосмукачки, тостери, сешоари, блендъри, ютии, чопъри, отоплителни печки, вентилаторни печки, конвекторни печки, котлони и друга битова техника за дома или персонална грижа – се доставят на място, като за целта е необходимо да се свържете с майстора, за да се договорят времето и условията за приемане и предаване на електроуредите.

Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Славия, Крива река, Овча Купел, Иван Вазов, Лозенец, централна част на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора в зависимост от дневното сервизно натоварване.

Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони – на тел. 0898 371028, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.

За повече информация и извършвани ремонти на различни електроуреди, моля, заповядайте в другите ми блогове.

ремонт на ютии, ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на прахосмукачки, ремонт на микровълнови, пералнята тече, майстор, сервиз, техник,
Ремонт на перални, печки, телевизори, фурни, аспиратори, микровълнови
http://stanevremont.blogspot.bg/
http://stanevservice.blogspot.bg/
http://lxpress.blogspot.com/
http://lxpress.alle.bg/

Присъединете се към страничката във Фейсбук. Така ще бъдете осведомени за актуалните новини покрай майстора и текущата сервизна дейност.

инж. Станев

2 thoughts on “„Как се поставя маншон на перална машина?“ С опит и майсторлък. :)

Вашият коментар