Ремонт на пералня Fagor със счупена ключалка и вградена фурна Gorenje с изгорял нагревател

Петък е днес, а утре и неделя обикновено са най-тежките дни в моята сервизна програма като преобладават ремонтите на перални. Спешни търсения за майстор, който ремонтира в събота и неделя, валят като пролетен дъжд от телефона ми. Най-често са блокирал люк или счупена ключалка, протекла пералня, пералня, която не изхвърля водата, но понякога се случва да се обаждат собственици на перални, които са „тракали“ дълго време, но сега окончателно са се повредили. В последните случаи повредите като цяло са сериозни, сякаш за отмъщение, че са били пренебрегвани издайническите сигнали за предстояща неизправност при тези перални.

Ремонт на перални, телевизори и печки по домовете в събота и неделя.

Ремонт на битова техника в София
Ремонт на битова техника в София в събота и неделя

 

Бърз обзор на ремонт на няколко перални и печки, които съм поправил, придружени с авторски снимки, направени лично от майстора, за да онагледя описанието тук.

Счупена ключалка за люк на пералня Fagor, която ремонтирах.

ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, ремонт на перални в София, счупена ключалка на пералня
Счупена ключалка за люк на пералня Fagor

Ключалките са различни за различните модели перални, затова първо трябва да се свали повредената и след това да се продължи с ремонта – да се закупи нова или да се поправи счупената. Тази особеност съм коментирал неведнъж в моите блогове.

ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, ремонт на перални в София, счупена ключалка на пералня, майстор, събота, неделя,
Счупена ключалка за люк на пералня Fagor

 

Изгорял нагревател за вградена фурна Gorenje. Това, което обясних за ключалките,  важи в пълна степен и за смяната на нагревателите (реотаните). Нагревателите са различни за всеки модел фурна, без значение каква е марката. За да бъде  закупен точният нов нагревател, който да замени изгорелия първо се сваля старият, по негов модел се купува нов и  едва след това ремонтът на фурната може да бъде приключен.  Поради разнообразието от ключалки и нагреватели не е възможно да се носят всички модели, така че се налагат две посещения, за да бъде ремонтът успешен.

ремонт на фурни, ремонт на фурни по домовете, смяна на нагревател, печка
Изгорял нагревател за вградена фурна Gorenje

 

Смятах да се спра на още един ремонт, при който се наложи смяна на помпа на пералня, която беше износена и течеше, но понеже е петък, времето в София е приятно и слънчево, по-добре да не отнемам повече минутки, а да сложа точка за днес тук.

смяна на помпа на пералня, ремонт на перални, ремонт на перални по домовете, ремонт на перални в София
Пролетен петък в София

 

Професионален ремонт на перални, фурни, телевизори и друга битова техника в събота и неделя.

За още публикации надникнете в другите блогове и Фейсбук страницата на инж. Станев. 

ремонт на перални, фурни, телевизори и друга битова техника в събота и неделя.
инж. Станев – ремонт на битова техника

 

 

инж. Станев

Когато името работи за теб!

 

 

1 thoughts on “Ремонт на пералня Fagor със счупена ключалка и вградена фурна Gorenje с изгорял нагревател

Вашият коментар