Ремонт на перални със счупена ключалка, микровълнова с изгоряла слюда и печка в топлия февруарски ден

Силни пориви на вятъра, гарнирани с температури, близки до летните. А е само средата на февруари. Така започна новата седмица, която се очертава да радва столичани със слънчеви дни, характерни за април. Приятно е да съзерцавам Витоша от моята тераса в Борово в ясни дни като днешния. Планината се променя всеки ден, снегът по склоновете е блед спомен – благодарен съм за възможността да се радвам с очите на художник на природните красоти. В добавка – няколко обаждания за ремонт на перални, печка и микровълнова. Последните действия са валидни само за мен, майстор, който ремонтира битова техника и електроника в София. 

Успешният ремонт по едната пералня ще изисква смяна на ключалката на люка. Коментирал съм в блоговете си доста по темата за ключалките, които са различни за отделните модели и марки перални машини. Ако повредата позволява, ремонтирам ключалката. Същото действие прилагам, ако ключалка от необходимия модел не се намира в магазинната мрежа – когато пералните са старички модели или внос втора ръка на по-специфични марки. 

Прилагам няколко снимкови доказателства от ремонти по перални и микровълнова, които съм извършил, за да не звуча неубедително. 

Ключалка за люк на пералня Blue Sky

ремонт на перални, ремонт на перални по домовете
Ключалка за люк на пералня Blue Sky

Счупена ключалка за люк на пералня Zerowatt

ремонт на перални, ремонт на перални по домовете
Счупена ключалка за люк на пералня Zerowatt

За да заработи микровълновата, която ще ремонтирам днес, ще се наложи да бъде сменена слюдата с нова. 

Изгоряла слюда за микровълнова фурна

ремонт на микровълнова, ремонт на микровълнови по домовете
Изгоряла слюда за микровълнова фурна

 

Слюдата в микровълновата се използва с изолационна цел и предпазва излючвателя на магнетрона. Ако се появи черно петно, това е сигурен признак, че или сте намокрили слюдата при миене, или магнетронът пробива. Това означава, че в скоро време ще се наложи да търсите майстор за ремонт на микровълновата.

Слюдата е изгоряла, защото е пробил магнетронът.

ремонт на микровълнови по домовете, ремонт на перални, ремонт на печки
Ремонт на битова техника в София

 

Връщам се по необходимост при ремонтите на неизправни перални и печки, а на Вас пожелавам пролетно настроение през цялата седмица. 

Ремонт на битова техника в София , майстор, ремонт
Ремонт на перални, печки, микровълнови

Как да се справим с неприятната миризма от пералните – прочетете тук

Снимки от скорошен ремонт на преса за коса вижте тук

ремонт на перални, телевизори, съдомиялни, сушилни, абсорбери, аспиратори, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника в София без почивен ден.
инж. Станев

Когато името работи за теб!

Отстранява майсторски повреди при перални, телевизори, съдомиялни, сушилни, абсорбери, аспиратори, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника в София без почивен ден.

1 thoughts on “Ремонт на перални със счупена ключалка, микровълнова с изгоряла слюда и печка в топлия февруарски ден

Вашият коментар